14ª Diada de Jocs Populars i Tradicionals

El passat divendres 6 de maig al camp municipal de beisbol de la Feixa Llarga, es va portar a terme la 14ª Diada de Jocs Populars i Tradicionals de L’Hospitalet, organitzada pel Seminari de coordinació d’ Educació Física del Pla de Formació de Zona de L’ Hospitalet i pel CRP Ciutat de L ´Hospitalet del Llobregat.

En aquesta activitat, que es va realitzar al llarg del matí, van participar un gran nombre d’ alumnes de les  escoles públiques de la ciutat, entre les quals es trobaven els nens i nenes de cinquè del Joaquim Ruyra.  Els objectius de la trobada són aprendre jocs tradicionals i populars tot impulsant una actitud favorable envers el joc i la cooperació, per tal de gaudir de l'activitat física a través dels Jocs proposats i treballats des de les sessions d’ Educació Física prèviament. És un objectiu cap dalt també de la trobada afavorir les relacions personals entre els infants que hi participen.

Els nens i nenes de l’ escola van participar en diferents jocs com ara la xarranca, pedra,paper i tisora, llançament d’ espardenya, tres en ratlla, matar bolets i el senyor  dels anells entre d’ altres. Com a cloenda de la trobada els alumnes de la nostra comunitat d’aprenentatge van ballar al ritme de la dansa tradicional Gay Gordon’s d’origen irlandès, posant punt i final a una jornada marcada per la climatologia tot i que finalment es va poder celebrar la jornada i pel bon ambient present durant tot el mati.

La 14º Diada de Jocs Populars i Tradicionals va comptar amb la col·laboració, entre d’ altres, de les àrees d'Educació i Cultura i d'Esports de l'Ajuntament, l’Assemblea Local de la Creu Roja de L'Hospitalet i de l'alumnat del cicle formatiu de grau superior d'animació d'activitats físiques i esportives.