La Roda de Contes 2008. 6è.

-Les aventures de la família Tipex-


En un país del món on tenia nas tothom. Hi vivia una família poderosa, que es dedicava a l’energia nuclear.


La central nuclear.


El pare, el senyor Alexander Tipex Tipan, era un home de mitjana edat, alt, ros, molt prim semblava escanyolit. Portava un gran bigoti i li agradava jugar a retorçar-se’l mentre pensava com podia aconseguir més diners. A la seva família la tenia una mica abandonada perque sempre estava de viatge.



El senyor Alexander Tipex Tipan.


La seva esposa era una dona elegant, presumida, sempre anava molt ben conjuntada amb el teixits més originals i de bona qualitat. Era esvelta, esportiva i una mica antipàtica amb els seus criats. S’avorria molt perquè el seu marit sempre estava fora de casa i ella havia de quedar-se amb la seva filla, que encara no tenia edat per deixar-la sola.

La filla del senyor i la senyora Tipex que es deia Blanca -per fer joc amb el seu cognom- tenia onze anys. La Blanca no s’avorria mai perquè li agradava molt llegir i els jocs paraules. Quan començava alguna conversa sempre el feia dient un dels seus embarbussaments preferits, com ara:

-Teta tonta amb tanta tinta, tota t’untes. Paula para la taula, para-la bé, que el pare ja ve; que la pari en Pere, que a mi no em va bé.

La nena, com no tenia germans, sempre buscava la companya del personal del servei sobretot de la cuinera.


La mare i la filla.


Un bon dia d’estiu quan estaven tots a casa i es trobaven de molt bon humor. La Blanca li va demanar al seu pare de visitar la Central Nuclear tots junts. El senyor Tipex es va posar content de veure que la seva filla estava interessada en el seu treball. De seguida es van preparar i es van dirigir cap a la Central.



La famíla ben feliç a casa seva.



Tota la família anava per les instal·lacions de la central. El pare, satisfet, explicava cada part del seu imperi. De sobte va sonar el mòbil del pare: era una trucada important i urgent d’una de les seves centrals ubicades a l’altre extrem del món!! Això obligava al senyor Tipex a anar-se’n immediatament cap el lloc on succeia el problema.



La trucada urgent desde l’altra banda del món.


Aleshores la Blanca, que fins aquest moment estava feliç, és va enfadar molt; es va dirigir cap a un recinte on posava: ”Zona molt perillosa” .

Mentre es dirigia enfurismada anava recitant un dels seus embarbussaments: Molt mal fa la mel a l’humil mul que mol.


La blanca està ben enfurismada.


SEGONA PART IES Eduard Fontserè

Les aventures de la família Tipex (Final)


El senyor Tipex busca la Blanca i li diu:
-Filla, són coses de la feina, haig d’anar, em necessiten.

La Blanca continuava amb els seus embarbussaments.
-A mi sí que re mi fa sol o si no em fa , deia mentre ignorava son pare.

La senyora Tipex també estava molt enfadada perquè el seu marit les tornava a deixar soles.

tipex.jpg

-Alexander- li diu- t’importen més els negocis que la teva família, mai estàs amb nosaltres i t’estimem molt.

El senyor Tipex va mirar la seva dona i la seva filla i va prendre una decisió, enviaria algú de la seva confiança i el es quedaria amb la seva família per sempre més. La Blanca, va mirar son pare i va dir:

-Apoteòsic! aquest mot exòtic em torna neuròtic, cianòtic, elefantàtic, penibètic, tític i adhuc apoplètic i arterioscleròtic .

I abraçava i petonejava son pare.

Des d'aquell moment van viure feliços per sempre més

Link on està el conte